Nieuw jaar!

Wat een fijn sportjaar was 2014! Het was het jaar van mijn tweede marathon (en de eerste – maar hopelijk niet de laatste – onder de vier uur). Bij zowel de Zevenheuvelenloop als de Bruggenloop liep ik een PR op de 15 kilometer (die staat nu op 1:12:40). Zelfs een echte diesel als ik kan dus toch een beetje sneller worden.

Die snelheid is volgens mij te danken aan de nieuwe hobby die ik dit jaar heb opgepakt. Bootcamp! Zo’n abonnementje bij The Bootcamp Club doet wonderen voor je explosiviteit en snelheid en het hielp me om het zwarte gat na de marathon te overwinnen. En wie had kunnen denken dat ik nog eens in de Glamour zou staan (ja, goed zoeken)?

Glamour

Ik haalde ook het Noordhollands Dagblad na mijn Dam tot Damloop (die ik voor Pink Ribbon liep). Niet met een quote over de tien Engelse mijlen, maar over de klassieker die tegelijkertijd gespeeld werd. Over Feyenoord gesproken, de Rotterdam Running Crew run dwars door de Kuip was echt te gek. De RRC was dit jaar vaste prik op de agenda, ik miste hem alleen toen ik drie weken als vrijwilliger in de reclamekaravaan van de Tour de France meereisde.

In 2014 schoten de hindernisloopjes, survivalruns, funruns of hoe je de running events met iets ‘extra’s’ ook wilt noemen als paddenstoelen uit de grond. Ik deed de Urbanathlon (nota bene met finish op de middenstip van de Amsterdam Arena), de Men of Steel (ook voor vrouwen) en de Harbour Run. Dankzij Runnersworld maakte ik kennis met de city trail en begonnen in mei een paar vrijdagochtenden heel erg vroeg met de Early Runnovation Runs.

Tijdens ons jaarlijkse weekendje Renesse bij Aad en Piet deden we aan yoga, wushu, klimmen, wandelen, hardlopen en heel veel relaxen. In de zomer schreven al mijn Facebookvrienden zich in voor de 30 day ab challenge (maar na een week hoorde je er niemand meer over). En in april stond ik met twintig mooie sportieve meiden op een geweldig dakterras in Rotterdam een vette workout te doen in nieuwe Puma outfits.

Mijn sportjaar 2014 was top!

Renesse2

2015
Ik moet nog wat kleine mentale barrières overwinnen, maar als ik het hier opschrijf, kan ik er niet meer onderuit. In 2015 loop ik mijn derde Marathon Rotterdam. De aantrekkingskracht van een juichende Coolsingel is gewoonweg te groot. De komende drieënhalve maand staan dus weer in het teken van lange duurlopen en we beginnen volgende week met de prachtige halve van Egmond.

Ik wil in 2015 meer schrijven, meer lezen, meer dromen, meer foto’s maken, meer bootcampen, meer fietsen, meer traplopen en sterker, beter en sneller worden.

Kom maar op 2015, I’m ready!

Advertentie

2 gedachten over “Nieuw jaar!

  1. Succes Eva, ik weet zeker dat het je allemaal gaat lukken! Ik dacht er ook over om af en toe eens een bootcamp te gaan doen, je hebt me overtuigd :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s