Juni is buikspierenmaand

Vorig week zag ik plotseling de ene na de andere Facebookvriend zich aanmelden bij een Facebook-evenement. Alsof er op een zomerse dag een festival met hippe dj’s en gratis drankjes werd georganiseerd. Maar nee, ze waren allemaal van plan om mee te doen met de 30 Day Ab Challenge, een maand lang buikspieren trainen. Het evenement is een enorme hit, want inmiddels hebben zich wereldwijd 2,5 miljoen (!!) mensen aangemeld bij de Facebookpagina.

De timing van de challenge is perfect. Iedereen wil er in de zomervakantie goed bijlopn op het strand, dus een last minute plan voor een strakke buik komt precies op het goede moment. Bovendien werkt zo’n Facebook-evenement natuurlijk geweldig motiverend. Je kunt zien wie van je vrienden meedoen en elkaar op de hoogte houden via Facebook.

De 30 Day Ab Challenge geeft alle deelnemers een kalender voor de maand juni met daarop het trainingsschema (er staan ook rustdagen op!) en ze beloven ‘the abs we all dream of’ na afloop van die dertig dagen. Naast die gedroomde buikspieren, is een sterke core (de spieren in je romp) ook heel handig voor een betere hardlooptechniek. Sporten met een trainingsschema werkt voor mij heel goed en bovendien vind ik buikspieroefeningen doen in m’n eentje echt heel vervelend, dus ik vond de 30 Day Ab Challenge een top idee. Klikken op ‘deelnemen’ en aan de slag!

Ik volg zelf het (iets aangepaste) schema van The Bootcamp Club. Dat ziet er zo uit:
calender
Hier kun je de pdf-versie downloaden om uit te printen en op je koelkast te plakken.

Voor als je even niet meer weet hoe dat ook alweer moest zo’n plank of leg raise, bekijk hier de instructievideo’s: plank, sit up, crunches, leg raises.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd (en mooie buiken op het strand deze zomer). Doen jullie mee?

Advertentie

Een gedachte over “Juni is buikspierenmaand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s