(Very) Early Runnovation Run

Er zijn twee soorten sporters: ochtendsporters en avondsporters. Sommige mensen vinden het heerlijk om zich ’s ochtends voordat ze naar hun werk gaan al in het zweet te werken. Voor dag en dauw uit bed om op een lege maag een flink stuk te gaan rennen en van de zonsopkomst te genieten. Ik ben niet één van die mensen.

’s Ochtends ben ik traag en stijf. Ik houd van langzaam wakker worden, een rustig ochtendritueel met de radio op de achtergrond en goed ontbijten. Dat zat er vandaag niet in. Om 6:00u ging de wekker voor de Early Runnovation Run van New Balance, Braga & Co Personal Training en Runnersworld Rotterdam. Het ochtendritueel bestond uit de wekker vervloeken, hardloopschoenen aan, een krentenbol naar binnen proppen en om 6:30u sharp op Schouwburgplein staan.

We worden daar verwelkomd door Marvin Braga, die uiteraard meer dan klaarwakker en bijna irritant vrolijk is. Met dank aan Runnersworld Rotterdam staan om 6:30u zo’n 30 deelnemers klaar voor de start in mooi bespoten Runnovation t-shirts.
ERR1

De prachtige term Runnovation is bedacht door New Balance. Runnovation is de verzamelnaam voor al hun innovatieve hardloopinitiatieven. Het gaat niet alleen om het design van hippe hardloopschoenen, maar ze omarmen ook allerlei sociale, spontane, hippe hardloopevenementen. Zo was daar al de Rotterdam Running Crew en nu kun je in het centrum van Rotterdam vier vrijdagochtenden (gratis) mee doen aan de Early Runnovation Runs.

Terug naar Marvin. “We tellen af!” “Tien, negen, acht…” “Neeee, stop maar, opnieuw. Ik wil dat de mensen die hierboven wonen wakker worden van jullie!” “TIEN, NEGEN, ACHT, ZEVEN, ZES, VIJF, VIER, DRIE, TWEE, EEN.” Sprintjes op het Schouwburgplein, push-ups op de Erasmusbrug, squats op Willemsplein, jumping jacks bij de Veerhaven, lunges op de Westersingel. We maken een heerlijk rondje Rotterdam in de ochtendzon. Uiteraard niet zonder elkaar na iedere inspanning een high five te geven en met Marvin als de ultieme motivator. “PUSH JEZELLEF, GAAAA DOOOOOR, IK WIL ALLLE DUIMEN OMHOOOOG.”

Rond 7.30u zijn we weer terug op Schouwburgplein en na een cooling down en een vrolijke groepsfoto ben ik helemaal klaar voor de laatste werkdag van de week. Dit voelt toch wel als een kleine overwinning op de avondsporter in mij. Dat ’s ochtends sporten is zo gek nog niet. Alleen jammer dat je er zo vroeg voor uit je bed moet.

foto 3

Advertentie

2 gedachten over “(Very) Early Runnovation Run

  1. […] In 2014 schoten de hindernisloopjes, survivalruns, funruns of hoe je de running events met iets ‘extra’s’ ook wilt noemen als paddenstoelen uit de grond. Ik deed de Urbanathlon (nota bene met finish op de middenstip van de Amsterdam Arena), de Men of Steel (ook voor vrouwen) en de Harbour Run. Dankzij Runnersworld maakte ik kennis met de city trail en begonnen in mei een paar vrijdagochtenden heel erg vroeg met de Early Runnovation Runs. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s