Open sollicitatie

Aan: Studio Sport

Een vacature voor je droombaan komt niet elke dag voorbij. Vorige week zag ik hem, in alle landelijke dagbladen. Mijn droombaan. In de krant stond geen postadres voor sollicitatiebrieven, vandaar deze open sollicitatie.

Op de basisschool willen de meeste meisjes later juf worden, of ballerina, of zuster. Ik niet. Ik schreef ‘Presentator van Studio Sport’ in de vriendenboekjes. De liefde voor de sport kreeg ik vooral van mijn vader. Hij vertelde me over sporthelden, leerde me houden van de spanning en omgaan met de frustratie. Mijn moeder brengt mijn droombaan af en toe tot leven door steeds wanneer Dione op TV is te zeggen dat ik dat “ook echt wel kan”.

Het leek bij ons thuis soms wel een sportredactie. In het voorjaar en de zomer volgden we het wielerpeloton op de voet. Lijsten met ploegen, renners en uitslagen bij de hand. De winter stond in het teken van rondetijden op ruitjespapier. We maakten schema’s op vellen A3, met een kolom voor elke ronde en een rij voor elke schaatser. Invullen met potlood, zodat je een foutje nog kunt verbeteren, elkaar aflossen voor plaspauzes of een kopje thee.

Dichterbij een journalistieke loopbaan dan de open dag van de opleiding Journalistiek ben ik helaas niet gekomen. Mijn enige noemenswaardige schoolprestatie is de keer dat ik uit de klas werd gestuurd door mijn wiskundeleraar. Ik snapte weinig van wiskunde en in die tijd had ik mezelf tot doel gesteld om het Feyenoord logo perfect te kunnen natekenen. Het wiskunde-uur was mijn tekenles. Bij het zien van mijn kunstwerk in progress, mocht ik van de leraar vertrekken. Terwijl ik op de gang ijverig doorwerkte aan de grote F, kwam hij me nog even opzoeken voor een goed bedoelde levensles. “Weet je wat jij moet doen, Eva, jij moet gewoon omroepster worden bij Studio Sport.”

Sport is de beste invulling van mijn vrije tijd. Op zonvakantie met vriendinnen lees ik de NUsport en VI, terwijl zij met de Grazia en Linda op het strand liggen. Deze zomer heb ik mijn vakantiedagen ingevuld met een bezoek aan de Olympische Spelen en een reisje langs de stadions van Liverpool, Manchester City en Manchester United. Mijn verzameling sportboeken en -biografieën groeit gestaag. Ik vul mijn tijd het liefst met praten, lezen, leren en schrijven over sport. Ik wil er niet alleen mijn vrije tijd, maar ook mijn werk mee vullen.

Sport heeft alles. Het is de beste metafoor van het leven. Ik wil de hele wereld laten zien hoe mooi sport kan zijn. Het liefste doe ik dat in mijn droombaan, achter de desk van Studio Sport.

Vriendelijke groeten,
Eva Gerritse

Advertentie

4 gedachten over “Open sollicitatie

  1. Eindelijk luister je! Hoeveel jaar zeg ik nu al, dat je kunt samen werken met Dione en volgens mij versla je alles zonder spiekbrief! En nu de Mart misschien wel op de buis gaat verdwijnen weet ik wel wie ik liever zie! 🙂

  2. Eva als jij t wordt hebben we eindelijk een vrouw die verstand heeft van alle sporten
    Het zal dan niet alleen gaan over wat ze verdienen en waar ze wonen de topsporters
    En alleen over ajax

  3. Superleuke blog weer. Mochten ze bij Studio Sport niemand achter de desk nodig hebben kan je altijd nog aan de slag op elke willekeurige sportredactie.

  4. Kwam via twitter op je blog, goeie blogs en dit verhaal: het lijkt alsof je een verhaal over mij hebt geschreven (maar dan ipv het Feyenoord logo het PSV logo maar goed, daar zullen we het niet over hebben;)) God zo herkenbaar! Leuk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s